Gratulerer til NGF-nytt!

Gratulerer til NGF-nytt! Dette nummeret fullbyrder 30 år med NGFs eget blad. En lang rekke av dynamiske redaksjoner har bidratt til kontinuitet og kvalitet. Det faglige nivået på innleggene er høyt og presentasjonene er tilpasset norske forhold. En legemiddelprodusent gjorde for flere år siden en undersøkelse for å kartlegge hvilke informasjonskilder norske gastroenterologer benyttet, og jeg er blitt fortalt at NGF-nytt var den klare favoritten. Og jeg tviler ikke.

 

For en reise det har vært! Fra en stensil til rekorden på 102 sider. Undertegnede har sittet i redaksjonen i åtte av disse årene og med to ulike redaktører. Thomas de Lange trengte medarbeidere for å oppfylle ambisjonene om utvidelse av bladet. Deretter tok Stephan Brackmann over, og han fikk god “opplæring” av de erfarne redaksjonsmedarbeiderne Ånonsen og Paulsen. Selv om vi ga oss for mange år siden, møtes vi fortsatt til regelmessige “redaksjonsmøter” – helt uten produksjonspress. Det er arbeid med skikkelige “skippertak” rett før deadline, men når bladet ligger i postkassa, er det jammen verdt innsatsen!

Dette har vært et jubileumsår på flere måter. I 2023 avholdt NGF sitt 50. årsmøte. NGF-styret har til dette nummeret av NGF-nytt laget en oppsummering og litt til – basert på 50-årsjubileumspresentasjonen avtroppende leder Mette Vesterhus holdt sammen med u.t. på Lillehammer i år. Hjertelig takk til alle bidragsytere!

I 2025 fyller Norsk gastroenterologisk forening 60 år. Ingen grunn til å ta av seg festantrekket enda.

God jul og godt nyttår!

Kim V. Ånonsen Leder NGF

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook