Det bobler i magen…

Tekst og foto: Camilla Bondevik, Haukeland Universitetssykehus


“Alt som ikke er stjålet eller brent kommer en dag til rette igjen” -om vi skal tro et gammelt ordtak.

Boble til besvær.

Eieren av tarmen er i begynnelsen av 30-årene, og pga juvenil polypose kommer han til årlig koloskopi ved Haukeland Universitetssykehus.

Ulikt forrige kontroller var det ingen polypper å finne, men bare denne “boblen” i sigmoideum. For å forsikre seg om at det ikke lå en underliggende polypp i “boblen”, ble det skylt og forsøkt sugd opp væske i det aktuelle området. Imidlertid viste “boblen” iherdig motstand og ville ikke sprekke. Skjermen ble trukket nærmere sykepleier og skopør, og etter nøye studering dukket en absurd tanke  “kan det være…?”

Noe nølende og med stor fare for å gjøre narr av legen, ble pasienten spurt om han brukte kontaktlinser. Det kunne pasienten bekrefte, men lurte selvsagt på hvorfor han fikk dette spørsmålet under en koloskopi! Da pasienten ble forelagt teorien at “boblen” kunne være en kontaktlinse, kom det spontant fra pasienten; “Åh, er det der den havnet! “

Det hadde gått noe raskt for seg ved gårsdagens kveldsstell……

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook