Brillestangmysteriet

Tekst/Foto: Kim V. Ånonsen [email protected]
Snublefot 1/12. Overlege med defekt brille

Snublefot 1/12. Overlege med defekt brille.

Det er noen hendelser som setter seg på hjernebarken hos assistentlegene. Bakteppet for historien var vår meget erfarne hepatologs briller. De var av det billige slaget, våger vi påstå. At brytningsstyrken står på en klistrelapp på brilleglasset, er umiskjennelig et tegn på at brillene kan komme fra Nille rett over gaten for Medisinsk avdeling. Men: alt kler den smukke. Ikke alle varer fra butikken over gaten er like solide, men man kan allikevel forsøke å reparere brillene når den ene brillestangen faller av (bilde 1). I dette tilfellet hadde den imidlertid forsvunnet.

Snublefot 1/12. En uvanlig årsak til synkebesvær

Snublefot 1/12. En uvanlig årsak til synkebesvær.

Forbauselsen var stor da endoskopiseksjonen en periode etter ble presentert for en eldre pasient som hadde fått synkebesvær og brystsmerter– etter innleggelsen. Det tok hele fem dager før diagnosen ble avdekket (bilde 2). Vi ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd.

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook