Bildequiz 4-2018

Svar på quiz nr 3 – 2018: Samling i bånn:

Fra vår kollega i Harstad, Magne Buset, kom denne fine ­samlingen. Vi er i cøkum, vi skimter jo appendixåpningen. De to objektene er en tablett eller restene av en depottablett som har passert tynntarmen (restene etter en Adalat Oros depottablett). Det andre objektet er veltygd tyggegummi (av type Extra sukkerfri). Vi i redaksjonen har lenge levd i den tro at det som var brent eller spist – det var borte. Vi får holde oss til brenning heretter…

Eilif Brenna, St. Olavs Hospital, sendte oss et svar og hadde rett med tanke på  sted og funn av tablett. Han mente og det kunne være et  fibrinbelat ulcus, men sannheten var altså mere veltygget.

Quiz nr 4 – 2018

Denne gangen presenterer vi en quiz fra øvre GI traktus. Funnet ble gjort av Roald F. Havre og  ble fulgt opp med kontrollskopi av Peter Coll. Funnet er relativt diskret, og  kan minne oss om at vi ofte  bør vurdere å  biopsere når vi ser noe vi ikke vet hva er. Vi spør rett og slett: Hvor er vi og hva kan dette være?

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook