Bildequiz

Vemund_Paulsen_farger

Vemund Paulsen

Tekst: Vemund Paulsen

Svar på bildequiz fra nr. 4/2015:

Bilde 1 viste altså en gjenstand som dr Løitegård (Vestre Viken, Drammen) fisket opp av ventrikkelen til en overvektig mann. Redaksjonen er overveldet over svarresponsen denne gang og lurer igjen på om oppgaven var for lett. Kristian Espeland (AHUS), Faris Majeed (Ålesund), Eva Hauget Günther (Nedre Glommen legegruppe), Per Sandvei (Sykehuset Østfold) og Khanh Do Cong Pham (Haukeland) skjønte alle at dette måtte dreie seg om en oppblåsbar slankeballong. Dr Løitegård har betrodd redaksjonen at han er blitt en slags ekspert på å fjerne slike ballonger og kan sikkert konsulteres ved behov.

bilde_1

Bilde 1.

Dagens utfordring:

Bilde 2 er tatt fra midtre øsofagus til en middelaldrende mann som tidligere er blitt bestrålt for lymfom i mediastinum. Han har moderate dysfagiplager. Bildet er sendt inn av dr Aabakken, OUS-RH. Redaksjonen (og endoskopøren) vil gjerne ha gode forslag på hva dette kan være.

bilde_2

Bilde 2.

Send inn ditt forslag til [email protected]

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook