Bildequiz 1/2015

Tekst: Vemund Paulsen

Svar på bildequiz fra nr 4/2014:

Bilde 1 ble sendt inn av dr Gunnar Qvigstad ved Gastromedisinsk avdeling på St. Olavs Hospital og viser en forandring i jejunum hos en 40 år gammel mann med flere episoder med alvorlig GI-blødning. Pasienten ble med en viss mistanke om cancer henvist til kirurg, og det ble snarlig utført en kort tynntarmsreseksjon. Histologisk undersøkelse av tumor viste kun lymfangiektasi, som jo vanligvis ikke presenterer seg på denne måten! Etter reseksjonen har ikke pasienten har flere blødningsepisoder. Redaksjonen mottok ingen gode forslag denne gangen.

Bilde 1

Bilde 1

Dagens utfordring:

Bilde 2 tok jeg en grytidlig morgen nokså nylig og viser cardia hos en eldre kvinne som ble overflyttet til OUS med hematemese/melena og Hb på 5 g/dL. Det var ingen endoskopiberedskap i eget foretak. Pasienten har kjent levercirrhose. Etter en nokså lunken svarrespons de siste gangene forventer vi denne gang både et godt forslag på hva bildet viser og gjerne også hva endoskopøren har tenkt å gjøre med nålen man ser til venstre i bildet!

Bilde 2

Bilde 2

Send inn ditt forslag til [email protected]

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook