Bildequiz 4/2014

Av Vemund Paulsen

Svar på bildequiz fra nr. 3/2014:

Bilde 1.

Bilde 1.

Bilde 2.

Bilde 2.

Bilde 3.

Bilde 3.

Bilde 1 ble sendt inn av Khanh Do-Cong Pham ved Medisinsk avdeling på Haukeland universitetssykehus og er fra en middelaldrende mann som klagde over tidlig metthetsfølelse. Bildet ble tatt med et gastroskop invertert proksimalt i ventrikkelen og viser et stort submukosalt lipom. Lipomet ble fjernet med ESD-teknikk (endoskopisk submukosal disseksjon). Bilde 2 viser preparatet og bilde 3 reseksjonsflaten. Redaksjonen mottok ingen gode forslag denne gangen.

Dagens utfordring:

Bilde 4.

Bilde 4.

Bilde 4 er sendt inn av dr Gunnar Qvigstad ved Medisinsk avdeling på St. Olavs Hospital. Pasienten er en 40 år gammel mann med flere episoder med alvorlig GI-blødning. Etter vanlig utredning med gastroskopi og koloskopi fant man den sannsynlige blødningskilden proksimalt i jejunum. Hva kan dette være, mon tro? Send inn ditt forslag til [email protected]

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook