Bildequiz 4/2013

Av Vemund Paulsen
 

Svar på bildequiz fra nr 3/2013:

Bilde 1 fra forrige nummer av NGF-nytt innsendt av dr Ulf Prestegård på Lillehammer viser et omfattende duodenaldivertikkel. Pasienten ble lagt inn med synkope, Hb-fall og positiv hemofec. Litt usikkert om det kliniske bildet var relatert til gastroskopifunnet. Det innkom denne gang ingen forslag fra våre lesere.

Bildequiz-4-13-Bilde-1

Dagens utfordring:

Bilde 2 a og b er tatt av NGF-nytt-redaksjonens yngstemann Kim Ånonsen og viser funn i henholdsvis ventrikkel og duodenum hos en tidligere kolek-tomert mann som nå er uten aktuelle symptomer. Hvilken tilstand er dette?

Bildequiz-4-13-Bilde-2ab

Redaksjonen forventer denne gang svar fra våre ivrige lesere!

Send inn ditt forslag til [email protected]

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook