Bildequiz 2/2013

Av: Vemund Paulsen

 

Svar på bildequiz fra nr 1/2013.

Bilde 1.

Bilde 1.

Bilde 1 ble trykket i forrige nummer av NGF-nytt og viser et bilde fra venstre colon fra en pasient med diaré. Han sto på immunosupressiv behandling etter beinmargstransplantasjon på grunn av lymfom. Det kom bare inn ett svar på oppgaven, nemlig PTLD (post-transplant lymphoproliferative disease). Det var ikke et dårlig forslag, men dette er en pseudotumor forårsaket av CMV. Ved kontroll helt nylig var forandringene gått betydelig tilbake.

Dagens utfordring:

Bilde 2a er fra øsofagus hos en ung mann som de siste månedene har hatt moderat synkebesvær for fast føde uten vekttap. Vanlige biopsier tatt ved lokalsykehuset viste normal slimhinne. Bilde 2b er et EUS-bilde av samme lesjon.

Send inn forslag til diagnose til [email protected].

Bilde 2b.

Bilde 2b.

Bilde 2a

Bilde 2a

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook