Bildequiz 4/2012

Av: Vemund Paulsen

 

Svar på bildequiz fra nr 3/2012.

Bilde 1 ble trykket i forrige nummer av NGF-nytt og viser en vid papilleåpning der det tømmer seg slim (”Fish-mouth sign”). Funnet er patognomonisk for IPMN (intraductal papillær mucinøs neoplasi). Dette har kollegaer fra både inn- og utland fått med seg. Rastislav Kunda fra Aarhus, Eiliv Brenna fra St.Olav, Roald Flesland Havre fra Haukeland og Erik Skogestad fra Lillehammer gratuleres med rett svar.

Bildequiz-2012-04-Bilde-1

Bilde 1.

Svarinnsenderen fra Haukeland syntes oppgaven var for enkel. Redaksjonen lar seg ikke knekke, dagens utfordring (bilde 2) er sendt inn av Øyvind Holme i Kristiansand. Bildet er tatt fra rektosigmoidovergangen til en middelaldrende pasient med blod og slim per rektum.

Bildequiz-2012-04-Bilde-2

Bilde 2.

Send inn forslag til diagnose til [email protected]

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook