Bildequiz 3/2012

Av: Vemund Paulsen

 

Bildequiz 3/12. Bilde 1

Bilde 1.

Svar på bildequiz i nr 2/2012.

Bilde 1 ble trykket i forrige nummer av NGF-nytt og er tatt fra rektum hos en ung mann med diaré og immunsvikt. Redaksjonen er overveldet over responsen fra våre lesere. Rett diagnose ble foreslått av følgende kollegaer fra det ganske land: Dag Malm og medisinerstudent Lars Grimsmo (Tromsø), Erik Skogestad (Lillehammer), Kjell Kett (Oslo) og Jakub Jerzy Frey (Helse Førde). Kaposi sarkom er rett svar. Pasienten hadde tilsvarende lesjoner i ventrikkel og i tynntarmen.

Bildequiz 3/12. Bilde 2

Bilde 2.

Dagens utfordring:

Pasienten er en middelaldrende kvinne som på grunn av magesmerter ble utredet med CT (bilde 2), pilen peker på pankreasgangen. Det ble videre utført ERCP, bilde 3 viser papillen med vid åpning inn til pankreasgangen og med litt godvilje kan man se at det tømmer seg slim fra denne. Diagnosen angis ofte med en forkortelse. Pasienten ble henvist til kirurg.

Bildequiz 3/12. Bilde 3

Bilde 3.

Hva kan dette være? Send inn ditt forslag til [email protected]

NGF
Opphavsrett: ©Norsk gastroenterologisk forening
Ansvarlig redaktør: Svein Oskar Frigstad
Webmaster og design: www.webpress.no
Følg oss på: Twitter og Facebook